Германска фирма постави футбола там, където му е мястото

Моето мнение за явлението “футбол” може да предизвика доста противоречия. Аз поначало не харесвам колективните спортове тип “ръганица”. Съвременния футбол свързвам с гадни неща: насилие на терена и извън терена, псувни и простотия, капризни “звезди” – милионери, за които повече се пише в жълтата преса, а не в спортната. Не че спортната преса не е станала и тя жълта. Изобщо спортната идея се изгуби някъде по пътя. Който не е съгласен може да спори с мен след като свърша.

Явно обаче моето мнение се споделя от германската фирма Zewa – реномиран производител на хигиенни продукти, известен най-вече с високото си качество. Сега имам още една причина да харесвам продукцията им.

Ето най-новия продукт на Zewa – футболна (тоалетна) хартия:

Тоалетна хартия с футболисти

Както вече казах в заглавието, най-после сложиха футбола там, където му е мястото.

Бързам да поясня: в никакъв случай не искам да кажа лошо за спорта. Спорт е, когато спортуваш, например познавам много хора, които от години не пропускат деня от седмицата, в който се срещат “да ритат” – те наистина спортуват. Много се извинявам, обаче, седенето пред телевизора с бира или ракия/салата не е спорт. За гърменето от балкона като изразно средство пък изобщо не коментирам. За побоищата, обръщането на коли и паленето на магазини няма нужда от коментар, в нормалните държави за това си има полиция, съд и затвор.

А що се отнася до истинския футбол, който да става за гледане, смятам, че у нас в България няма такъв още от епохата на Гунди насам. Повръща ми се от мазните физиономии на футболисто-мутро-бизнесмени и техните другарки екс-манекенки. А пък за явлението “Стоичков” в съвременната българска култура ако реша да пиша, ще е цяла отделна статия, но може би не си струва.

Лошото е, че май и световният футбол върви натам. Дейвид Бекъм, блях. От спортисти към мазни метро-сексуални рекламни икони с епилирани крака, дали още са добри футболисти не се знае, пък и май не е важно.

Та така с футбола. Който ходи да рита редовно, той да говори за футбол. Аз само исках да кажа за тоалетната хартия.

2 Comments »

 1. Име Said,

  October 25, 2009 @ 17:59

  Ебати тъпата статия!

 2. Ники Спиров Said,

  November 30, 2009 @ 18:02

  Хаха реакция на “културен” запалянко…
  Братле, ако обичаш футбола, ходи да риташ с приятели… другото е “VIP Brother” – чиста порнография… при това, както се оказа напоследък, даже е и режисирана!

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment