Change! That’s what’s up…

Да им е честит на американците новият президент. Някой беше казал, че ще повярва на тази нация, че е толкова толерантна, когато изберат негър за президент. В смисъл, на куково лято. Ето – направиха го. Обещавам и аз да си коригирам малко подигравателното отношение към US. Много се надявам и други неща, които не сме вярвали, да се случат.

В Щатите, където демокрацията (и равенството на различните разбирания) е издигната в национален култ, обикновено разликата между двамата кандидати е минимална. Такава голяма преднина не е имало много отдавна. Ако Барак Обама изпълни поне част от обещанията, с които така омая американците, целият свят ще стане по-добро място.


(REUTERS/Jim Bourg)

Да имаше и за нас един млад, симпатичен, демократичен президент ! Но няма, защото не сме заслужили такъв – трябват векове традиция в демократичните разбирания, а тук у нас “демокрация” някак си стана мръсна дума. Затова си имаме агент Гоце – президент на всички българи. Благодаря много, предпочитам негър! Особено ако е като Барак Обама.

Който не е гледал клипа “Whazzup 2008 – Change“, да го гледа, за да разбере заглавието на постинга (и изборните резултати). А това е оригиналът: “Whazzup 2000” – всъщност новият клип е реплика на старата култова реклама на бирата Budweiser.

Leave a Comment