За Бога, братя, продавайте!

Ей такива реклами вече се въртят в Google – не “Купете си имот в България”, а “Продайте си имота в България”. Както беше вицът, не било компютри, а компоти, и не че сме ги продали, ами са ни ги върнали.

Е, няма да се въздържа да си направя кефа още веднъж: “АЗ КАЗВАХ ЛИ ВИ, БЕ, А?!? КАЗВАХ ЛИ ВИ ?!?“. sell-your-propertyАма като им виках преди две години в Банско, че това са щуротии, те ми се смееха “Ти си гледай сайтовете, ние тука сме си опекли нещата”

Защото някои хора, като видяха как лесно изкарват милиони, си помислиха, че морето е до колене. Разказваха на купувачите приказки от 1001 нощ. Аз лично съм чувал обещания за такава доходност, че за 3 до 5 години да се върне вложението (ROI). А корабче плува ли?

А пък някои други хора, предимно от една островна държава, така лапнаха мухата, че купуваха на €2000/м2, без да са дошли да видят какво купуват даже. И това доведе до очаквания резултат… на някои балъци апартаментите така и не бяха построени. Щастливците, които поне имат апартаменти, отчаяно се опитват да ги продадат… ама не на €2000, а примерно на €600.

Ами така ще е. Продават, ама няма кой да купи.

Да са мислили, преди да бетонират всичко.

 

1 Comment »

  1. Ники Спиров Said,

    March 20, 2009 @ 00:15

    Забравих също да спомена случая с англичанина в Банско, дето питал къде е морето, щото му продали апартамент с изглед към морето.

    То бива неграмотност, бива, ама тя не е само финансова, а тотална.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment