Нечовешка подводна фотография

Не, няма такъв фотограф!

Обаче има – казва се Анатолий Белощин. Тези снимки породиха невероятни спорове по форумите – преобладаващото мнение е, че са колажи с много Photoshop. Истината е обаче, че не са колажи, който има подводен опит може да го разбере и оцени. За останалите като мен остава да гледаме и периодично да си затваряме ченето с ръка.

Не виждам как мога с думи да предам каквато и да била идея за тези фотографии. Затова избрах една и я пускам тук в най-широкия възможен размер, а останалите могат да бъдат видяни на сайта, посочен по-долу.

Glamour underwater

Сайтът на Белощин явно в момента се преправя, но така или иначе снимките са качени ето тук с коментари на автора по повод снимачната му техника, конкретните места на снимките и други интересни подробности. От тях научих, че всичко е въпрос на осветление, филтри и умения. Плюс самоотвержен фотограф и модели – защото очевидно моделите трябва да дишат все пак, за да оживеят до края на сесията, а и фотографът в много от случаите също като тях се е гмуркал без акваланг.

В снимките няма никакви намеси, освен корекция на цвета и почистване на запрашаването (частиците пясък, коитo се вдигат от дъното)! 

И – не мога да се сдържа – не пропускайте да видите също “Дамата с кученцето” !

Дамата с кученцето

1 Comment »

  1. Ники Спиров Said,

    April 30, 2009 @ 14:25

    Който още не вярва, ето видео-репортаж как са снимани:
    http://www.youtube.com/watch?v=onAh2ETOs2M

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Comment