ЧЗВ

Какво е ЧЗВ?
Често задавани въпроси. Този е един от тях.

Уж си бил уеб-професионалист, не те ли е срам от личната ти страница? Тя няма никакъв дизайн!
Изобщо даже не ме е срам. Екстра си е.

Еколог ли си?
Смятам, че човекът се отнася абсолютно безмозъчно с природата и резултатът се вижда отдавна. Всяка година от света изчезват животни, птици и растения. Поболявам се, когато видя черноморските плажове, с които са свързани най-хубавите спомени от младостта ми. Наясно сме, че човекът се държи алчно и недалновидно, но повечето хора изобщо не се замислят за последствията от ежедневните си действия. Пример – торбичките… Не съм ангажиран с еко-активистка организация, подкрепям едни инициативи и не подкрепям други. Имам чудесни приятели еколози, но имам проблем с някои активисти. Едни защитават безумни идеи, вярват в пълни глупости като кемтрейлс, а други ме разочароваха, когато вярвах в тяхната почтеност. Категорично не подкрепям зелените партии, защото те спъват прогреса и защитават леви идеи. Екологичните проблеми могат да се решат само с развитие на чистите технологии в промишлеността, а не с отказване от промишленост и връщане назад.

Вегетарианец ли си?
Не. Смятам, че е нормално да убиваш животни, за да ги ядеш. И лъвовете го правят. Природата ни е създала месоядни. Признавам си, обаче, че ако трябваше лично да ги убивам, нямаше да мога, затова винаги се интересувам от производителя и купувам по-скъпо, ако знам, че е от производител с по-хуманно отношение (свободно гледани кокошки).

Неморално е да убиваш за удоволствие! Отвращавам се от идеята за лова като удоволствие, или даже, както някои го наричат, “спорт”. WTF? Много е спортсменско да стреляш с оптичен мерник по беззащитни животни. Ако може, ловците, убивайте се помежду си за удоволствие, докато станете изчезнал вид. Мерси.

Автомобил или велосипед?
Мотор!

Възраст?
Роден съм една година преди Уудсток. Първите си програми писах на FORTRAN, върху перфокарти, смятай. Персоналните компютри ги измислиха доста по-късно.

Колко си висок?
Много.

Колко тежиш?
Всеки път различно.

Кой е най-добрият зуум обектив?
Крачка напред, крачка назад, и гледаш за “А, те това е!”. (Ernst Haas)

Кой е най-добрият фотоапарат?
Този, който е у теб, когато ти потрябва. (Chase Jarvis)

Други въпроси?
Задайте ги по някой от начините, описани в контакти. Ако си струва, ще го добавя тук.